North-Sea-Week vanop de Maxfun25 INEXTERIORS

Na onze eerste wedstrijd met de kleine INEXTERIORS, een MAX FUN 25, in La Trinité ( FR ) waar we onder een handicap-systeem voeren, was de NORTH-SEA-REGATTA in Scheveningen de volgende uitdaging.

Hier werd gevaren in een eenheidsklasse en dus een goede referentie om te zien of wij onze boot wel goed beheersen. Hadden we snelheid en hoogte genoeg, waren onze gijphoeken onder genakker wel goed, gaan onze maneuvers wel zo vlot als we dachtten, enz. Dit konden we alleen maar te weten komen door tegen identieke boten te varen. Aan boord had iedereen er wel een goed gevoel over maar zekerheid krijg je pas na een confrontatie met gelijke wapens.

Daarom was de North-Sea-regatta voor ons een spannende test. We waren dan ook opgetogen over het resultaat van de eerste wedstrijddag die gevaren werd met slechts zeven deelnemers, het betreft hier wel de meest gevreesde tegenstrevers. Met een 3° en een 2° plaats en met een niet al te grote achterstand op de winnaar, werd onze onzekerheid geblust en keken we vol verwachting uit naar het verdere verloop van de serie.

De daarop volgende reeksen zeilden we steeds beter maar resulteerde nog niet in een betere klassering. Het zou nog tot de 7° manche duren alvorens we een wedstrijd konden winnen hoewel we er vaak kortbij waren. Over de gehele serie was ons slechtste resultaat enkele 3° plaatsen met uitzondering van een ocs ( een te vroege start, maar ja, wie nooit te vroeg start is altijd te laat hé ).

Het algemeen klassement werd nog beïnvloedt door een door ons veroorzaakte aanvaring waarna we ons uit de wedstrijd hebben teruggetrokken. De schade bij ons beperkte zich tot een gebroken genakker-pole en een klein gat in de romp.

In de einklassering werden we nog derde gerangschikt op 11 deelnemers na LARS VANDENBERG en JAN-PIETER BOTMAN. We kunnen tevreden terugblikken op een zalig evenement. Volgende keer doen we beter, zeker weten.Op de foto ziet een start tijdens de NSR 2002 met de INEXTERIORS BEL 1711 op de voorgrond.
Foto © Annemiek van Kinderen

Arcomet-team : King Franz Hawer ( schipper, stuurman )
Gwyn Haegenaers ( grootzeil, rekenmachiene )
Peter Sluymer ( trim, zanger )
Kris Lauwers ( tacticus, piano )

ARCOMET (BEL) Maxfun25 sponsor: www.arcomet.com
NSR2002 website met volledige uitslagen:
www.nsr.nl
Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: