review Eerste dag Spa Regatta, Medemblik (NED)

De eerste dag van de achttiende Spa Regatta opende in nogal druilerige weersomstandigheden. Het regende vrijwel de hele dag. De wind was matig, gemiddeld windkracht 3 (10 - 11 beaufort), soms afzwakkend tot windkracht 2. Rond elf uur startten de eerste boten, waaronder de Europe, Star, 470 enYngling.

De Nederlanders (waaronder de Nederlandse kernploeg) maakten een goede start. Kevin Mevissen werd derde in de Mistral klasse ( in race 1 werd Mevissen zelfs winaar!). Ook in de Star klasse eindigde de Nederlander Serge Kats bij de eerste vier. Voor de Star klasse betekent eindigen bij de eerste vier (in het totaalklassement) het bereiken van de A-status en derhalve ondersteuning door het NOC*NSF. Carolijn Brouwer (Europe) maakte een valse start in de eerste race, werd tweede in de tweede race en eindigde uiteindelijk op een 32e plaats. De Belgische Dezillie Min (Europe) maakt met een 1,2,3 en 6 een 3de plek op de tussenstand.

Team Thies (Yngling) werd derde, met een winnende eerste race, gevolgd door team Hin op een zevende plaats.
Ook het team Booth / Dercksen, die in Vilamoura (Portugal) het zilver binnen haalde tijdens het EK Tornado, bereikten op de eerste Spa dag de top drie (derde plaats). Team Karsenbarg / Heemskerk eindigde in het dagklassement op een zevende plaats.

Bij de 470 Women werden Lisa Westerhof en Margriet Matthijsse tweede (Marcelien de Koning en Lobke Berkhout: 20e plaats). Ook de broers Coster behaalden een goed resultaat (tweede in het dagklassement).
Marc de Haas werd in de tweede race van de Laser een goede vierde en eindigde uiteindelijk op een twaalfde plaats. Tot slot de Finn (Jaap Zielhuis: 18e plaats en Stefan de Vries: 27e plaats). Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis namen niet deel in de 49'er vanwege een rugblessure bij Nieuwenhuis.
Op de foto de knokkende vrouwen in de Europe klasse, Foto © Richard De Jonge

Spa Regatta site:
sparegatta.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: