Weer een record voor PLAYSTATION

  • Author: entityone
    Date: vr, 24/05/2002 - 02:00

PARIJS-- De Amerikaan Steve Fossett maakte vandaag met zijn catamaran "Playstation de oversteek van de Middellandse Zee in een nieuwe recordtijd.
Voor de zeiltocht van Marseille naar Carthago had hij 18u46:48 nodig. Dat meldden de tijdopnemers aan het Franse persagentschap AFP. Fossett was daarmee 3u23:08 sneller dan de Française Florence Arthaud (22u09:56), die sinds 1991 de snelste was.

De Italiaanse 60-voet trimaran "TIM" van Giovanni Soldini, die een uur voor Fossett vertrokken was uit Marseille, moest na enkele uren de strijd staken wegens een technisch probleem aan één van de voorste 'armen' van de trimaran.

Meer op de Fossettchallange site:
www.fossettchallenge.com

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: