Wijziging in bemanning aan boord van de Belgacom

Course des Phares, Calais - Ze waren er allen klaar voor : Jean-Luc Nélias, Sebbe Godefroid, Luc Bartissol, Pierre Mas, Florent Chastel en Sébastien Josse. Voeten in de laarzen, bips in de oliebroek en handen achter de gespitste oren. De meteorologische condities beslisten er echter anders over en het vertrek werd met zeven dagen uitgesteld.

Voor skippers met een agenda voller dan die van ministers een onwerkbaar gegeven…

Pierre Mas en Sébastien Josse moeten dus terug naar hun projecten (America Cup voor de eerste en Figaro voor de tweede). Zij verdwijnen dan ook van boord, maar worden vervangen door twee andere evenwaardige zeilers: Daniel Souben en Gildas Morvan.

o Daniel Souben is met zijn 40 jaar team manager en teamgenoot van de trimaran Banque Populaire, die door recente technische problemen niet aan de wedstrijd kan deelnemen. De Bretoen voegt zich dus bij het Belgacom Sailing Team, dat hij goed kent : tijdens de Québec St Malo 2000 voer hij reeds mee aan boord van de Belgacom.

o Gildas Morvan is niet over het hoofd te zien : met zijn 1.96 m domineert hij de pontons. Zijn ongewone lengte, gekoppeld aan een sponsor met een groene voorliefde hebben hem een passende koosnaam opgeleverd. De "groene reus" kan op 34-jarige leeftijd bogen op een heel stevige regatta-ervaring. Hij was erbij op de Admiral’s Cup van 1989, de America Cup van 1995, de O.S van Atlanta en werd wereldkampioen Soling. Jean-Luc kent hem goed : in 1999 voeren ze samen op de Figaro tijdens de Course des Falaises. Ze strandden er op de tweede plaats.

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

La Course des Phares info:
www.calais.cci.fr/course/CoursePhares.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: