22-23 juni 24 UURS VAN HET VEERSE MEER

Een Midzomernacht in zeeland.Watersportvereniging Arnemuiden (Oranjeplaat) organiseert in het weekend van 22 en 23 juni 2002 de zesde editie van de "24 Uurs van het Veerse Meer". Dit evenement is uitgegroeid van 11 boten de eerste keer in 1996, tot ruim 25 deelnemende zeilschepen in 2001.
Met een gemiddelde aantal opvarenden van 4 personen, zijn er toch al gauw 100 mensen (nog afgezien van de begeleidingschepen) dat weekend non-stop 24 uur aan het genieten van dit midzomernachtfestijn.

De echte wedstrijdzeilers gaan uiteraard voor de 1e plaats, maar om 24 uur lang op de toppen van je kunnen te varen, dat is toch wel wat anders dan een clubwedstrijd op zondag. Een "duurtest" voor boot en bemanning!

Er wordt gestart op zaterdag 22 juni om 11.00 uur en de finish is zondag 23 juni rond 11.00 uur.
Gevaren wordt er op het Veerse Meer, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk mijlen (binnen de beroeps-bebakaning) te maken. Bij ieder keerpunt en onderweg zijn controleschepen aanwezig, ook met het oog op de veiligheid. Inschrijving staat alleen open voor kajuitzeiljachten. Er is geen limiet aan het aantal bemanningsleden per boot. Om verschillende schepen met elkaar vergelijkbaar te maken wordt er gevaren met een handicap-factor. Na afloop van de wedstrijd kan er gezamenlijk geluncht worden en vindt de prijsuitreiking plaats in het clubgebouw van WSV Oranjeplaat te Arnemuiden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Organisatiecomité 24 uurs van het Veerse Meer
Dick van der Waaij of Anita Idskes, tel. 0118 - 467 458, of e-mail: d.waaij@planet.nl
Of
Watersportvereniging Oranjeplaat
Maarten Goeree, havenmeester, tel. 0118 - 601 248, of e-mail: jachthavenoranjeplaat@hetnet.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: