VOR - Dramatische start etappe 8

ASSA ABLOY vastgesnoerd aan de startboei, Jason Carrington sprong overboord met een mes en zag dat de ankerlijn niet vastzat aan het roer, ondertussen had Richard Mason zijn duikpak ook aangetrokken en zwom 25 meter naar de boei om de lijn door te snijden. Magnus Olsen’s luide reactie aan boord:"And now we’re going for the MEDIA prize! ASSA ABLOY deed zijn 360° strafronde en zette de achtervolging in.

Ook Lisa McDonald had iets met boeien,na de start zette DJUICE haar aartsrivaal AMER SPORTS TOO tegen de eerste boei dat ze moesten ronden, ook zij hebben een 360° straf genomen.

IILBRUCK en NEWS CORP hadden de beste start genomen maar AMER SPORTS ONE deed het kort nadien beter door als eerste op stuurboord te gaan varen en zo links van het veld te blijven, ze verdwenen uit het zicht met AMER SPORTS ONE op 1 gevolgd door IILBRUCK en daarna NEWS CORP.

Voor verdere posities in detail:
www.volvooceanrace.com positionreport

Meer info met film en audio op:
www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: