Belgacom op 18 mijl van de leider

Het vertrek van de Course des Phares werd uiteindelijk zondag om 17 uur gegeven, een week later dan aanvankelijk gepland, met een wind die de zeilers danig parten speelde. Voor hun eerste contact met de zee werden de opvarenden al stevig door mekaar geschud...
De nacht was dan ook moeilijk, maar om maandag om 8 uur 's morgens konden de zeilers heel even uitblazen alvorens richting Ouessant te laveren, daar de afnemende wind van zuidwest naar west keerde.

De zeilers trachtten uit de buurt van het schiereiland Cotentin te blijven om de sterkste stroming van het afnemend tij te vermijden.
Ter hoogte van Les Casquets ging Fujifilm, de leider, verder noordwest om zijn concurrenten in het oog te houden die voor een koers te midden van het Kanaal hadden geopteerd.

Dichter bij de rechtstreekse route blijvend, bevond Jean-Luc Nélias, de skipper van de Belgacom, zich maandagmorgen in tweede positie, maar we wachten beter nog een paar uurtjes met de conclusies, aangezien de opponenten Groupama, Foncia en Bonduelle zinnens waren sneller het keren van de wind en sterkere stromingen op te zoeken.

Soit, we zien wel. De Belgacom, met zijn gehuurde zeil, doet helemaal mee. Dit is wellicht de voornaamste les die we uit het wedstrijdbegin kunnen trekken...
Foto: © Gilles Martin-raget

De rangschikking maandagmorgen :

1. Fujifilm (Loïck Peyron) op 2252,8 mijl van de aankomst
2. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) op 16,6 mijl van de leider
3. Groupama (Franck Cammas) op 18,2 mijl van de leider
4. Foncia (Alain Gautier) op 23,3 mijl van de leider
5. Bonduelle (Jean Le Cam) op 25,2 mijl van de leider
6. Biscuits La Trinitaine- Ethypharm (Marc Guillemot) op 32,3 mijl van de leider
7. Banque Covefi (Bertrand de Broc) op 37,6 mijl van de leider
8. Bayer CropScience (Frédéric Le Peutrec) op 39,6 mijl van de leider
9. Sopra Group (Philippe Monnet) op 42,6 mijl van de leider
10. Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) op 43,2 mijl van de leider

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

La Course des Phares info:
www.calais.cci.fr/course/CoursePhares.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: