Min Dezillie(BEL)2de in Europe tijdens SPA Regatta

De Nederlandse en Belgische zeilteams hebben uitstekend gepresteerd tijdens de achttiende SPA Regatta in Medemblik.
In de Europe damens werd Min Dezillie (BEL) tweede en Carolijn Brouwer (NED) eindig na tien races op de vijfde plaats.

Team Booth / Dercksen werd eerste in de Tornado klasse, gevolgd door team Karsenbarg / Heemskerk.

Bij de 470 men werden de broers Coster een goede tweede en bij de 470 -dames werd zelfs tweemaal het podium betreden; Lisa / Margriet behaalden de tweede en Marcelien / Lobke de derde plaats.

Ook team Thies zeilde gedurende de gehele SPA Regatta in de top drie en eindigde op een tweede plaats. Team Hin bleef op de laatste dag van de SPA steken op een tiende plaats.

Een laatste derde plaats voor de Nederlanders ging naar Team Kats in de Star klasse. Mark Neeleman en Jos Schrier (Star) missen net hun kans op A-status aangezien ze als vijfde eindigen. Jaap Zielhuis eindigde als negende in de Finn. Stefan de Vries blijft ook op de laatste zeildag op de 17e plaats staan. Pieter-Jan Postma die gisteren een enorme sprong maakte in het "Silver fleet" Laser klassement (van 72 naar 10) bereikt vandaag de zevende plaat in het eindklassement. Marc de Haas zakt naar een 21e plaats op de laatste dag (Gold fleet). Kevin Mevissen eindigt als 19e. De 49'er start voor de derde keer opeenvolgend niet vanwege te harde en draaiende wind.

Op de foto ziet u de start van zondag in de Europe klasse met Min Dezillie (BEL 1), zij zet daar een knappe prestatie neer.
Foto © Annemiek van Kinderen

Meer info spa Regatta:
sparegatta.org

Meer foto's van Annemiek van Kinderen:
www.annemiekvankinderen.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: