1 en 2 juni Magnus Naarden Open

Op 1 en 2 juni vindt de Magnus Naarden Open plaats, het grootste Nederlandse zeilevenement in de eenheidsklasse op binnenwater. Deze, door de jubilerende Roei- en Zeilvereniging Naarden georganiseerde wedstrijdserie voor zeiljachten rond de 1.000 kilo, vindt jaarlijks plaats op het Gooimeer (NED).

Organisator Gertjan Kegel geeft aan dat veel van de deelnemende boten bij voldoende wind spectaculair accelereren en als het ware loskomen van het water; zeker op het vlakke water van het Gooimeer waar hoge snelheden haalbaar zijn. Het zeilgebied kent veel ‘windshifts’ die de absolute aandacht van de bemanning vragen. Hierdoor zijn de races extra spannend.

Deelnemende Klassen:
J22 ; J24 ; FF65 ; X79 ; Max Fun 25 ; Kolibri ; ORC-club en SW (Kajuitjachten)
Starttijden:
1 juni 1ste start om 10.30 uur,
2 juni om 10.00 uur
Plaats:
op het Gooimeer nabij Naarden
Gebruik hijskraan:
vrijdag 31 mei tot 20.00 uur en zaterdag 1 juni vanaf 8.45 uur
Gebruik helling:
er is een gratis te gebruiken trailerhelling

Meer info en inschrijving op:
www.rzvnaarden.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: