Volvo Ocean Race - ETA met maar minuten verschil!

De volvo vloot heeft nog een 60 mijl te gaan naar de Torungen vuurtoren aan de kust van Noorwegen. Ze zitten allen zeer dicht op mekaar, de eerste 6 maar 6 mijl van mekaar verwijdert wat inhoud met een verschil in finishtijd van max. 36 minuten tussen deze VOR 60's.

De leiders hebben mekaar niet uit het oog verloren sinds de start in La Rochelle (FRA) elk mekanders maneuver en beslissing op de voet volgen.
ASSA ABLOY die het veld leid meld ons dat hij maar bootlengtes voorsprong heeft en geen mijlen.

Wanneer de vloot de Torungen vuurtoren heeft gerond is het nog zo'n slordige 100 mijl sprint naar beneden richting finish te Goteborg.

De VOR60's zeilen nu met een 12 knopen wind vanuit het oosten en maken 9 knopen bootsnelheid, het ziet er naar uit dat ze in lichtere windcondities komen want AMER SPORTS TOO is in de laatste 3 uur zowat een 10 mijl dichter bij de leiders gekomen, zijn huidige bootsnelheid is 13 knopen.

Voor posities in detail:
www.volvooceanrace.com positionreport

Meer info met film en audio op:
www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: