Vier Belgen in Mini Fastnet!

Zondag 2 juni start in het Bretoense Douarnenez (FRA) de 17de uitgave van de Mini Fastnet, een zeilwedstrijd voorbehouden aan
Mini-zeilboten van 6 meter 50. Maar liefst vier landgenoten zullen de Belgische kleuren verdedigen.

Uiteraard neemt het JUDY-team deel met de Antwerpenaar Nicolas
De Backer en met de Gentenaar Sébastien Goethals.
Recent heeft ook Grégoire Metz zijn deelname aangekondigd. In België is Grégoire vooral bekend als de algemene coördinator van het Belgacom Sailing Team. De Waal Gaspard Franeau zeilt eveneens mee aan boord van zijn houten zeilboot ZACK.

De wedstrijd wordt in duo gevaren aan boord van snelheidsduiveltjes van slechts 6 meter 50. Zondag zullen een zestigtal teams de pittoreske haven van Douarnenez verlaten om koers te zetten op de Fastnet Rock ten zuiden van Ierland. Na het ronden van deze beroemde vuurtoren zeilen de Mini's terug naar Douarnenez voor de finish. Voor vele zeilers staat de Ierse zee synoniem met zware winden en moeilijke stromingen. Als de weergoden meewerken moeten de Mini's de klus in een vijftal dagen kunnen klaren.

Het klassement van de wedstrijd is in twee klassen opgedeeld: de prototypes en de serieboten. Sébastien en Nicolas zeilen met hun Pogo JUDY mee in de categorie van de serieboten. Grégoire zal samen met een Franse zeiler aan boord van de knalgele POGO Au SOLEIL eveneens onder de serieboten geklasseerd worden. Maar Gaspard zeilt samen met een Fransman mee met de prototypes.

Het wedstrijdreglement verbiedt de deelnemers om contact te hebben met het vaste land. Qua communicatie kunnen ze op zee enkel berichten ontvangen via hun radio (o.a. voor weerberichten), maar ze kunnen zelf niet uitzenden.
Volgboten zullen de teams echter volgen om o.a. veiligheidsredenen. Ze zullen proberen via VHF (marifoon) de deelnemers te contacteren om hun posities op te volgen en om eventueel een kort gesprek te voeren. Op basis van deze informatie zal de wedstrijdorganisatie de officiële website aanvullen.

De Belgische deelnemers:
BEL 218 JUDY met Sébastien GOETHALS & Nicolas DE BACKER SERIE
FRA 301 AU SOLEIL met Grégoire METZ & SERIE
FRA 109 ZACK Gaspard FRANEAU PROTOTYPE

Team JUDY website:
www.belgian6-50team.be

officiële website met info en posities:
www.kerys.com/mini/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: