ORANGE heeft het record verbroken!

64 dagen, 8 uur, 37 minuten en 45 seconden, dit had ORANGE nodig om de Jules Verne trofee binnen te halen.

Dit is de tweede maal in 9 jaar dat Bruno Peyron zijn naam schrijft in het record boek van de Jules Verne Race.
Deze tweede keer haalde hij een voorsprong van 7 dagen, 5 uur, 44 minuten en 44 seconden meer als een week op zijn voorganger Olivier de Kersauson, een immense voorsprong als je weet dat de afstand 4000 mijl bedraagt.

Peyron was de eerste overwinnaar van deze trofee om in 1993 met de 26 meter catamaran Commodore Explorer in 76 dagen, 6 uur en 13 minuten een rond de wereld sprint te houden van Ushant aan de westkust van Frankrijk naar dezelfde haven in Ushant.

Lees meer over deze overwinning op:
www.maxicatamaran-orange.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: