team SEB, Boot onder water samen met bemmaningslid

  • Author: Ice
    Date: ma, 06/05/2002 - 02:00

De bootsnelheden zijn enorm en gelijk staand met de risico's op dit moment.
Dit werd bewezen op de boot van Team SEB zondag 5 mei 2002 wanneer een enorme golf die hem kompleet onder water duwde en daarmee een bemmaningslid (Glenn Kessels) meespoelde uit de lij zijde van het schip.Hij trachte zich nog vast te klampen aan het bakboord stuurwiel maar het wiel brak in twee.
Glenn was snel terug opgepikt en het stuurwiel lijkt nu op een vliegtuigknuppel.

De condities aan dek zijn noch steeds "wet & wild", power reaching maakt het allemaal een zeer snelle rit maar ook zeer nat.

Illbruck heeft in deze ettape een voorsprong opgebouwd van 20 mijl tegenover de tweede, Tyco en zijn nu minder dan 1000 mijl verwijdert van La Rochelle (FRA) en zullen als de omstandigheden niet drastisch veranderen woensdagnacht of donderdag finishen.

Meer info in detail op:
www.volvooceanrace.com
en voor een positie in detail van de schepen:
www.volvooceanrace.com positionreport

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: