Roompot marina cup (NED) review en uitslag

Op zaterdag 4 en zondag 5 mei werden op de Oosterschelde in Zeeland voor de Roompot Marina de wedstrijden om de Roompot marina cup verzeild in een behoorlijk harde wind (6 tot 7 beaufort uit het noorden).
De eerste dag voer de Open klasse op een middenlange baan om merktekens van het vaarwater. Het werd een echt "rondje plaat" met als winnaar de Challenge met schipper Huurman uit Goes.

De eenheidsklasse Beneateau 40.7 en 31.7 voeren op een mooie maar korte windward-leeward baan 3 wedstrijden.
In de loop van de wedstrijden eiste de harde wind langzamerhand zijn tol. Hoewel er geen ernstige schade was vielen er in de loop van de dag toch 3 schepen uit het toch al niet zo grote veld.
De volhouders waren ook diegene die in de wedstrijden de beste resultaten behaalden.
Johan Dirk van der Endt met zijn Beneteau 31.7 de magnifique won alle wedstrijden in zijn klasse op zaterdag.
Dat zelfde deed Ice de hoofredacteur van Clubracer.be met The Matrix in de Beneteau 40.7

Op papier waren bij de aanvang van de wedstrijden op zondag, op een baan van 25 mijl, de beste kansen op de hoofdprijs voor de Magnifique van Johan Dirk van der Endt met de Matrix van Ice als goede 2e.

Tijdens de wedstrijd wist in de Beneteau 31,7 klasse echter de Chasseur van J de Jager in het laatste rak de Magnifique in te halen en als eerste te finishen.
Daardoor werd de Chasseur wel is waar 1e in zijn klasse maar verspeelde de hoofdprijs voor alle klassen de Roompot marina cup.

The Matrix wist in de Beneteau 40.7 klasse wederom als eerste te eindigen.
Na afloop moesten schipper Ice met zijn bemanning echter tot de conclusie komen dat ze de baan niet reglementair hadden gevaren. Hoewel ze van de fout geen echt voordeel hadden gehad trokken zij zich overeenkomstig de echte zeilers sportiviteit( en het wedstrijdreglement) alsnog terug en verspeelden daarmee een zekere 1 overall plaats. Ook zij werden 1e in hun klasse.

Omdat in de Open klasse op zondag wederom de Challenge won, werd de Roompot marina cup voor 2002 door de directeur van de Roompot, David Hannewijk uitgereikt aan Schipper Huurman van de Challenge uit Goes.
Door een wat ongelukkige planning van de datum(samen met wedstrijden in Breskens en een weekend voor voor de boeg met de Northsea regatta) viel het aantal deelnemers ronduit tegen.
De wedstrijden en de gehele formule verdienen beter.

De Roompotcup site:
www.befirst.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: