Volvo Optimist Dutch Open van start (NED)

Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei 2002, gaat voor de vijfde keer de Volvo Optimist Dutch Open van start in het Friese Workum (NED). Circa 280 jongens en meisjes zullen tot en met zondag 12 mei strijden om de Volvo Dutch Open bokaal in de Optimist-klasse, een jeugdzeilklasse voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. De deelnemers komen onder meer uit Nederland, Duitsland, Kroatië, Frankrijk, België en Zwitserland.

Er is één klassement waarin meisjes en jongens het tegen elkaar opnemen. De Nederlandse Steven le Fèvre zal proberen zijn titel van vorig jaar te prolongeren. In een wedstrijdveld met onder andere zeer sterk zeilende Kroaten zal dat geen gemakkelijke opgave zijn. Marieke Jongens en Mandy Mulder gelden als de Nederlandse favorieten onder de meisjes. Als op zondag 12 mei de sportieve strijd op het water is beslecht, reiken Henk Gemser, Technisch Directeur van het KNWV, en Jeroen Maas van Volvo Cars Nederland de prijzen uit.

Meer info:
www.optimist.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: