29 en 30 juni: Instapdagen open boten (NED)

Met minimaal achttien zwaardboten om te proberen!
Stel: u wilt weten hoe een laser 4000 zeilt. Of een Hornet. Of een RS. Dan moet u op 29 en 30 juni naar Zeewolde Strand(NED). Daar worden de instapdagen voor open zwaard boten gehouden. Belangstellenden met een voorliefde voor open boten kunnen kennis maken met diverse klassen. Ten minste achttien klassen zijn aanwezig.

Bezoekers vinden zelf het antwoord op de vraag "hoe zeilt dat nou?" Ze kunnen meezeilen met diverse boten. Daartoe wordt een kort parcours uitgelegd, dat de deelnemende klassen gezamenlijk zeilen.

De instapdagen zijn een initiatief van Feije Haadsma van de Hornet Klasse. Haadsma:"Veel klassen organiseren een eigen open dag. Dat geeft nogal een versnippering. Zo ontstond het idee om gezamenlijk een kennismakingsweekend op touw te zetten. Gedurende het zeilseizoen kom je wel in contact met zeilers uit andere boten.
Het komt er echter zelden of nooit van om eens mee te zeilen en zo een ander schip te leren kennen. Dat kan straks wel in Zeewolde. De locatie biedt voordelen. Er is een strand waar de boten gemakkelijk kunnen landen. Het zeilwater is open maar toch redelijk beschut. En Zeewolde strand is centraal gelegen." Op de kant vinden de bezoekers informatiestands en ze kunnen lezingen over zeiltrim en tactiek volgen. Wie geen zeilpak heeft, kan er een lenen. Het is overigens niet de bedoeling dat er zeilles wordt gegeven, maar beginners zijn natuurlijk van harte welkom om zicht te oriënteren.

Boten:
Begin juni hadden achttien klassen deelname toegezegd.
Het zijn:
Cadet, Finn, Flying Dutchman, Hornet, javelin, laser 4000, RS 400, RS 700, RS 800 , Solo, Sport 14, Stern, Sunfish, 29er, 49er, Topper, Topper Buzz, Topper Topaz.
Route:

Zeewolde ligt in het Zuidelijk Flevoland aan het Wolderwijd. Met de auto gemakkelijk te bereiken: volg de borden Zeewolde en daarna de route naar Zeewolde Strand. Parkeerplaatsen zijn er genoeg.

Data:
Zoals vermeld: zaterdag 29 en zondag 30 juni. De toegang is gratis. Deelname aan de barbecue op zaterdag om 17.00 uur kost € 10,- Graag even doorgeven als je komt voor de barbecue.

Meer informatie is te vinden op de site van de Hornetklasse :
www.hornet.nl
of via 0595-434586 (na 18.00 uur)
of mail naar: fhaadsma@wish.nl

of mail

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: