MAIDEN II breekt 24 uurs record met 697 mijl !

  • Author: Ice
    Date: vr, 14/06/2002 - 02:00

De maxicatamaran MAIDEN II van Tracy Edwards (ex Club Med) heeft het nieuwe 24 uurs record op haar naam geschreven met een slordige 697 mijl af te leggen in 24 uur en wordt hierbij het snelste jacht ter wereld.
Ze breken hierbij het record van Steve Fossett's PLAYSTATION dat op 687.17 mijl stond, de 700 mijls barriére komt hiermee wel erg dichtbij.

Nog even vermelden dat de navigator Adrienne Cahalan tijdens de trip 44 knoop op de GPS heeft gelogd en zo nog een snelheidsrecord kan voorleggen maar of dit geboekt kan worden zal vandaag geweten worden.

MAIDEN II website:
www.maiden2.com

Hieronder nog even de reactie van Steve Fosset aan de crew van MAIDEN II:

"Dear Helena, Adrienne and crew of the new world's fastest sailboat."

"Congratulations! You have won a real prize. We knew the competition would heat up for this 24 Hour Record. There are five boats that can contend for it, and we didn't think our record would last for more than about a year."
"But this is one time I wish we hadn't been right; it would have been nice to keep it a little longer!"

"I wasn't really interested in improving our own record before - but now we'll have to reconsider whether we target this 24 Hour Record - for a third time."

"This record really defines the fastest sailboat - and the fastest sailors - in the world, and you should be extremely proud. Enjoy your success. -"
Steve Fossett

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: