Rolex Commodores Cup - sterk veld

Met de huidige inschrijvingen voor de Commodores Cup zal deze keer een zeer sterk deelnemersveld aan de start verschijnen van deze prestigieuze regatta. Door een paar wijzigingen in de reglementen heeft de organisatie (RORC) een zeer strek veld van zeilers aangetrokken uit verschillende landen.
3 zeer sterke teams hebben zich onlangs ingeschreven waaronder het Nederlands team met als team kapitein Peter de Ridder beter gekend als de eigenaar van de CHECKMATE 3 een suppersnelle Bashford 41 samen met SALTY DOG (IMX 40) en de SATORI (Grand Soleil 40).

Frankrijk meldt zich aan en met 2 teams: CLIN D'OREIL (X442), COURREIR NORD (IMX40), FASTWAVE 3 (IMX40), LOBELIA (IMX 40), META BARON (IMX 40) en de STER WERN (X442) met team kapitein Gery Trenteseaux.

Ook de Ieren plannen om een team uit Cork te sturen pnder leiding van Donal McClement.

Spanje is ver gevorderd met de selectie en de teams zijn reeds gemaakt.

De Britten zijn nog steeds bezig met hun selectie en het resultaat van de Morgan Cup gevold door de Solent Series en de IRC Nationals zal uitmaken wie er geselecteerd is van de 17 jachten die vechten om te mogen deelnemen van het Brits verbond.

Op de foto: Satori op de voorgrond en Salty Dog aan de boei.
Foto © Annemiek van Kinderen

RORC: www.rorc.org

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: