22 juni - 1600 jachten in de ROUND THE ISLAND RACE

  • Author: Ice
    Date: ma, 17/06/2002 - 02:00

Meer dan 1600 jachten hebben zich aangemeld voor de 55 mijls race rond het Island of wight vanuit Cowes (GBR) die start op 22 juni. Dit jaar starten er ook multihulls (catamaran & trimaran) en heeft de organisatie de start moeten vervroegen tot 8u30 locale tijd en dit om veiligheidsredenen.

Dit jaar zal de "Round The Island Race" de meest spectaculaire race worden ooit want dit is de wedstrijd waar jong en oud - grandprixracer of cruiser wil aan meedoen.

Deze wedstrijd werd voor het eerst gestart in 1931 en sindsdien vecht men nog steeds jaarlijks om de Gold Roman Bowl binnen te halen die toendertijd door de stichter Cyril Windeler als prijs naar voren werd gebracht.
Op de foto: de start van 2001

De race wordt nog altijd georganiseerd door de "Island sailing Club" die te bereiken is via:
Island Sailing Club, Cowes, Isle of Wight,
tel 01983 296621, fax 01983 293214

Meer info op hun webstek met life beelden van de race vanaf 22 juni 2002:
http://www.islandsc.org.uk/rtir/index.html

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: