ZKH Prins Filip te Zeebrugge op donderdag 11 juli

Het weekend van half juli zal in Zeebrugge-Duinbergen in het teken staan van een hoogwaardige zeilcompetitie.
Tijdens de derde manche van het Wereldkampioenschap voor multihulls zullen een tiental van deze Formule 1's van de zee het gedurende drie dagen en maximaal negen regatta's (drie per dag) tegen mekaar opnemen.

Van vrijdag 12 juli tot zondag 14 juli zal de Grote Prijs van België de meest gerenommeerde skippers samenbrengen, gaande van Ellen McArthur tot Loïck Peyron en niet te vergeten onze Jean-Luc Nélias met twee van zijn acolieten, de Belgen Sebastien Godefroid (olympische medaille, wereldkampioen Finnklasse, enz.) en Grégoire Metz. Deze laatste, de coördinator van het project, zal dus ook op eigen terrein (lees : « zijn » Noordzee) kunnen aantreden.

Het seizoensbegin is voor de nieuwe Belgacom allesbehalve rimpelloos verlopen. Niet van de partij wegens de breuk van de mast, opgave tijdens de Course des Phares, zal de Belgische boot op het thuisfront zijn tweede echte wedstrijd (na de Transat Jacques Vabre eind 2001) betwisten. Het wordt meteen ook zijn eerste Grote Prijs.

Onnodig te zeggen dat de afspraak van bijzonder belang is, aangezien Nélias en zijn team voluit voor de overwinning gaan, ook al heeft de turquoise trimaran er nog maar weinig uren training opzitten.
Het grote zeilfeest blijft echter niet beperkt tot een sportwedstrijd.

Zo kunnen we u melden dat ZKH Prins Filip ons op 11 juli om 14u30 in Zeebrugge met een bezoek zal vereren.

ZKH Prins Filip zal er de laatste training van de bemanning vóór de Grote Prijs van België bijwonen.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: