49'er vloot tijdens de worlds starten petitie

  • Author: Ice
    Date: wo, 19/06/2002 - 02:00

De Jury die tijdens de 49'er Worlds de straf heeft uitgesproken tegen het team van Noorwegen met Christopher Sundby en Bovim Frode heeft een petititie tegen de lage straf mogen ontvangen van de andere deelnemers.

Christopher Sundby en Bovim Frode kwamen terug aan de wal na hun belangrijke kwalificatie serie die ze uitmuntend hadden gevaren, ze werden gekeurd door een meter en deze ontdekte dat er 5 kg. ballast ontbrak.

De jury nam de volgende beslissing:
6 punten penalty op alle gevaren reeksen van die dag.

Het noorse team had een volledig DSQ kunnen krijgen voor die dag.
Daarmee is de rest van de vloot van mening dat de jury hiermee een president krëeert met zo'n matige straf uit te delen.

Al deze 49'er teams hebben veel geld uitgegeven voor deze race en zijn dan ook van mening dat de regels tot op de puntjes moet toegepast worden.

meer info over deze story:
Volg het 49er World Championship life via:
www.49er.org/news/story_unpplrjrts_2483.html

en volg het 49er World Championship life via:
www.49er.org

reacties rechtsonder >>>

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: