Lantermans en Nieuwenhuis (NED) op het WK 49'er

De eerste twee dagen van het WK in de snelle Olympische 49er klasse zijn voor het team Lantermans/Nieuwenhuis goed verlopen. Op de eerste wedstrijddag werden er vier races gevaren. Met een serie van 8-6-3-2 kwam het team op een keurige derde plaats terecht in het tussenklassement. Op de tweede wedstrijddag kwamen Pieter Lantermans en Pim Nieuwenhuis met groot verschil op de rest van het veld als eerste over de finishlijn.

"Met maar liefst een hele minuut voorsprong op de rest van het veld," zo meldt coach Jacco Koops. "En dat is in deze klasse een redelijk uniek gebeuren. De jongens gaan lekker en hebben een goede tactiek en ook de snelheid is in orde. Om vooraan in het veld te zitten is vooral de start en het goed zeilen van de eerste rakken belangrijk. Ook participeert het team goed op de zeer variabele en draaiende wind, uiteenlopend van 8 - 18 knopen (windkracht 2 - 4) Deze vorm moeten we zien vast te houden voor de overige dagen."

Het WK duurt tot en met zondag 22 juni met nog 1 dag te gaan in de qualifierserie. Vanaf donderdag 20 juni wordt de finale serie gevaren. Eindigt het team bij de eerste acht van het eindklassement, dan wordt het team door KNWV TOPZEILEN voorgedragen voor een A-status bij NOC*NSF.

Uitslagen, tussenstand na vier races, (tussenstand na zeven races is nog niet bekend), 43 teams

Pl naam Land R1 R2 R3 R4 pnt
1 Rodian Luka/George Leonchuk UKR 7 2 3 1 13
2 Alistair Richardson/Pete Greenhaigh GBR 6 3 4 5 18
3 Pieter Lantermans/Pim Nieuwenhuis NED 8 6 3 2 19

volg het 49er World Championship life via:
www.49er.org

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: