America's Cup: de SOAP gaat verder!

  • Author: Ice
    Date: ma, 24/06/2002 - 02:00

Oracle racing heeft protest ingedient tegen Prada Challenge America's cup syndicaat. Dit met de mogelijkheid dat Prada Challenge niet meer mee mag doen in de Cup.
De reden is omdat Oracle en het Prade team buren zijn in het Viaduct basin waar ze de boten moeten afbouwen. Prada heeft basin nr.1 en Oracle heeft basin nr.2. en er een fikse burenruzie is ontstaan.

Prada klaagt tegen Oracle omdat ze nog steeds niet hun privacy respecteren, zo zou Oracle blinden moeten installeren zodat het personeel van Oracle die hun auto's parkeren (voor het Oracle basin) niet meer in het basin van Prada zou kunnen kijken.

Nu Prada heeft Oracle voor de rechtbank gedaagt (the High Court of New Zealand, C/P no.226/ SW02).
Nu blijkt dat dit niet zo goed idee was van Prada om naar de recht bank te stappen omdat er een reglement bestaat dat deelnemers in deze stituatie niet naar "the high court" mogen stappen.

Artikel 10 zegt: "Any Challenger who resorts to any court or
tribunal, other than the Arbitration Panel or any other dispute resolution
body agreed by RNZYS and the Challenger of Record will, except as permitted
by Article 10.4, be in breach of this Protocol and will accordingly be
ineligible to make the declaration provided in Article 6 and to be the
Challenger for the Match.

Met dit gegeven brengt Oracle Prada voor de rechter en zou het kunnen dat Prada uitgeschakeld is.

voor diegeen dat meer willen weten over deze situatie:
www.nzherald.co.nz

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: