HALF MOON wint ORC trophy in Terneuzen (NED)

  • Author: entityone
    Date: ma, 24/06/2002 - 02:00

Het voorbije weekend hebben in totaal 12 boten deelgenomen aan de 10de ORC Club Trophy in Terneuzen. Vroeger heette die nog CRC-Trophy, en nu hadden de organisatoren (RSCB, de Honte en Neusen) voor de gelegenheid de naam aangepast tot 'Jubileum Trophy'. Ook op rating- & klassegebied hadden zij voor de deelnemers een verrassing in petto: niks CRC, IRC, ORC, eenheidsklassen of IMS, voor de gelegenheid hadden ze een speciale TMF uitgewerkt per jacht, alles samengevoegd in 1 klasse en ... starten maar.

Zaterdag hadden 9 boten zich ingeschreven voor de eerste race wan het weekend, een langer parcours met veel draaien en keren, met tij mee en lange stukken tegen, spi op en spi af. De habituees waren present, maar ook, en dat was echt fijn en eigenlijk ook een beetje de bedoeling van de organisatoren, enkele wedstrijd-neofieten (Obi One van de SeaScouts uit Gent en Mrs Sippie uit Breskens) én deelnemers uit andere havens: de 11MOD Red
Shark en de immer gracieuze, sierlijke, prachitige, elegante, ... 8meter JI Ilderim uit Zeebrugge. Red Shark was na 3u36 toch nog als eerste over de finish, gevolgd door de Ilderim, de Half Moon (die in gecorrigeerde tijd 1 minuut en 9 seconden voor de Red Shark bleef), en de Grand Surprise Evy.

Op zondag kwamen de Escapade (Bénéteau 25), de Narai (Arcona 32) en de Duciel (FF95) het veld vervoegen. Het was de bedoeling van de organisatoren om twee korte wedstrijdjes van ongeveer 8 mijl te varen, maar daar stak het springtij een stokje voor, gezien de tragere deelnemers toch wel heel veel tijd nodig hadden om tegen wind en stroom in de laatste boei te ronden.
Spijtig, want de anderen hadden de klus binnen de 2 uur geklaard... Red Shark was weer eerst binnen (toch eens een nieuwe kaart met de juiste boeien kopen, of een betere GPS...), voor de Ilderim (ach zo mooi...), de Duciel, de Half Moon, Escapade, Narai, Griend en Zuidwest 7. Op Mrs Sippie, Giacomo en Obi-Wan moesten we wat langer wachten. In gecorrigeerde tijd bleef Escapade 15 seconden voor Half Moon, die daarmee over heel het weekend gezien de beste was van alle deelnemers en de mooie trofee mee naar huis
mocht nemen.

Overall uitslag Jubileum Trophy 2002:

1. Half Moon Halftonner 5u04m06s
2. Red Shark 11 MOD 5u06m04s
3. Ilderim 8meterJI 5u09m52s
4. Griend Grinde 5u19m09s
5. Zuidwest 7 UFO 31 5u41m45s
6. Giacomo UFO 27 6u40m56s
7. Mrs Sippie Ecume de Mer 7u38m24s
8. Obi-Wan (akzoutniwete) 7u39m20s
9. Evy Grand Surprise (slechts 1 wedstrijd gevaren)
10. Duciel FF95 (slechts 1 wedstrijd gevaren)
11. Escapade Bénéteau 25 (slechts 1 wedstrijd gevaren)
12. Narai Arcona 32 (slechts 1 wedstrijd gevaren)

Volgend jaar neemt iedere deelnemer een vriendje mee, zodat we met 20 boten aan de start verschijnen en nog méér prijzen kunnen uitdelen. Gewoon doen!

Auteur:

  • entityone

Voor u geselecteerd: