10% deelnemers Mini Fasnet 2002 waren Belgen

De Belgen lanceren zich in het Mini-circuit, dat is ondertussen duidelijk geworden. Bij de laatste Mini Fastnet verschenen er maar liefst vijf Belgen (op de 51 deelnemers) aan de start in Douarnenez. Naast de Vlamingen Sébastien Goethals en Nicolas De Backer op hun Pogo "Judy, zeilden ook Grégoire Metz (vooral bekend als coördinator van het Belgacom Sailing Team), Gaspard Franeau en Laurent Mahy mee.

Begin juni wilden de weergoden tussen Bretagne en de Fastnet Rock ten zuiden van Ierland, niet echt meewerken. De duoteams hebben dan ook enkele keren zware weersomstandigheden moeten trotseren. Enkelen hebben de wedstrijd moeten opgeven, maar de vijf Belgen hebben de eindstreep uiteindelijk allemaal behaald.

foto: © Jacques Vapillon
Klassement van de Belgen:
Plaats Wie? naam boot categorie gefinisht op

23) Laurent Mahy ZORBA Serie Pogo 6 juni 23:01:44
27) Grégoire Petz AU SOLEIL Serie Pogo 6 juni 23:24:10
32) Gaspard Franeau ZACK Proto 7 juni 01:02:34
43) Sebastien Goethals Nicolas De Backer JUDY Serie Pogo 7 juno 15:36:55

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: