MAGNIFIQUE wint de nachtrace van Yerseke

Vrijdagavond 21 juni, na het inschrijven in Café "de Kruik verzamelden alle 36 bemannings- leden zich aan de bar in afwachting van het startsignaal.

Om klokslag 21:30 uur werd door de sponsor van deze race de scheepsbel geluid als startsein voor de "le Mans" start van de race. Alle bemanningsleden spoedden zich hardlopend of per fiets naar de haven. Daar lagen de schepen al startklaar. Opvallend was dat er diverse lopers eerder op de schepen waren dan de fietsers.
De motoren werden gestart en er was nu reeds competitie: "Wie is er het eerste de haven uit?"

De zeilen werden gehesen en na een kleine 500 m moest de motor uit, door de zuidwestenwind en de gekozen baan werd het een spinnaker rak. De spinnakers gingen direct na de startlijn omhoog. Meteen na de start werd de leiding genomen door de Magnifique gevolgd door de Imagine. In het spinnaker rak werd de eerste plaats van de Magnifique niet meer afgestaan, de Imagine werd gepasseerd door de Missbehavin. De overige deelnemers volgden op korte afstand. Het was een prachtige zomeravond met aanvankelijk wat weinig wind. Terwijl de duisternis viel, werd de rondingsboei genaderd. Direct na het ronden van de boei kon er aan de wind teruggezeild worden. In het donker met helder weer blijken er op de Oosterschelde erg veel lichtjes zichtbaar te zijn, het was voor de bemanningen dan ook zaak om de koers en tonnetjes in de gaten te houden.

Bij de haven mocht de motor weer aan en was het snel afmeren. In de looppas terug naar de finishplaats Café "de Kruik" waar alle bemanningsleden moesten worden afgemeld.

Snel was duidelijk dat de winnaar de "Magnifique" was; reden voor de café-eigenaar (sponsor van deze race) om een vat bier aan te slaan en dit als eerste prijs leeg te tappen. De overige deelnemers waren allen binnen een uur na de winnaar gefinisht; op tijd om nog een pilsje mee te pakken.

Mede door het schitterende weer, het mooie spinnaker rak, de onderlinge sportieve strijd, de gezelligheid voor en na de start was het een perfect evenement dat zeker in de toekomst navolging zal krijgen.

Uitslag:
1) Magnifique
2) Missbehavin
3) Imagine
4) Quintus
5) Avel
6) Hi Fi
7) First step

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: