GARNIER België engageert zich in Open 60 klasse

  • Author: Ice
    Date: wo, 26/06/2002 - 02:00

Maandag 24 juni was het zo ver de ex-AQUITANE INNOVATIONS, de open 60 voeter van de bekende Franse zeiler Yves parlier werd omgedoopt in Zeebrugge tot GARNIER.
Patrick de Radrigués (BEL) bekent door zijn professionalisme in verschillende topsporten zal het stuur in handen nemen van zijn nieuwe aanwinst en de Belgische kleuren verdedigen tijdens de "AROUND ALONE".

De start van de Around Alone met de GARNIER is meteen een totale vernieuwing in De Radrigues' zeilambities: een kwalitatief hoogstaande racer, een professioneke omkadering, een langdurig sponorprogramma en het vooruitzicht op een grote variatie aan wedstrijden, ook met bemanning.
foto: © Clubracer.be

De boot:

Ontwerper: Group Finot
Grondstof: Sandwich koolstof - nowex versterkt met gladde monolitische koolstof banden
Eerste tewaterlating: 8 juni 1996
Lengte: 18.28 meter (60 voet formule)
Breedte: 5.90 meter
Diepgang: 4.50 meter (die zullen we nooit op de Oosterschelde zien)
Waterverplaatsing: 8 ton
Tuigage: sloep met draaibare mast
zeiloppervlak: 333m² aan de wind en 550m² ruime wind (gennakers)

De GARNIER is de eerste monohull (eenrompsschip) uit de 60 voets klasse die met succes met een draaibare vleugelmast is uitgerust.

Ook de automatische piloot is een technish hoogstandje, hij kan zoals elke piloot een voorafingestelde koers varen (wind of kopaskoers) maar ook wanneer de snelheid terugvalt het schip heropstarten door van de koers af te wijken tot wanneer de snelheid weer optimaal is.

De wedstrijd:

De AROUND ALONE is net zo elegant in zijn eenvoud als duidelijk in werking.
Deze wedstrijd is de langste ter wereld voor gelijk welke individuele sport. Ze loopt over een 28755 zeemijlen lang parcours dat de heetste zones van de evenaar tot de grilligste breedtegraden aan het Noordelijke en Zuidelijke halfrond doorkruist.

Programma AROUND ALONE 2002-2003:

De Around Alone start op 12 september met een proloog van Newport Rhode Island naar New York van waaruit de 20 jarige race zal starten op 15 september.
Vandaag zijn 27 deelnemers ingeschreven uit 12 landen. Een geschikter verjaardag is niet te vinden, de race zal de grootste en de meest verspreide worden ooit tevoren.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: