Course des Phares: Loïck Peyron werd niet ongerust

8 uur 13 minuten en 42 seconden was het, toen Loïck Peyron en zijn team van de trimaran FUJIFILM maandagmorgen de aankomstlijn van de Course des Phares overschreden, na 7 dagen 16 uur 32' en 42 zeilen.

Peyron had bij het uitkomen van het Kanaal, een week geleden, de leiding van de vloot genomen. De wedstrijd werd gevaren in uitermate zware omstandigheden. Zeven van de tien trimarans, waaronder de Belgacom van Jean-Luc Nélias, dienden de strijd te staken.

Loïck Peyron, die het hele jaar met problemen kampte om zijn nieuwe trimaran te verbeteren, is voortaan in staat om wedstrijden te winnen. Beslist een voorbeeld om na te volgen...

Snelheid, tactiek, betrouwbaarheid, hij had het allemaal.

Bonduelle (Jean Le Cam) komt normaal gezien vanmiddag aan. En op de derde en... laatste (Banque Covefi), met Bertrand de Broc als skipper, blijft het nog wat langer wachten.

Op de foto: Fujifilm aan de finish

Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

La Course des Phares info:
www.calais.cci.fr/course/CoursePhares.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: