Ellen MacArthur lanceert multihull campagne

  • Author: Ice
    Date: di, 04/06/2002 - 02:00

Ellen MacArthur met Team KINGFISHER is van plan om de snelste zeiler ter wereld te worden. Ze zullen deze winter gebruik maken van een van de maxi cats van 110 voet (33m) tijdens de 25.000 mijls race 'Jules Verne'.
Dit record werd enkele weken geleden nog verbroken door Bruno Peyron in dezelfde boot die Ellen MacArthur wil gebruiken: "ORANGE"

De boot zal herdoopt worden in 'KINGFISHER 2' met de nieuwe kleuren van de hoofdsponsors B&Q en CASTORAMA .

De start van deze recordpoging zal nauwkeurig bestudeerd door 10 internationele zeilers uitgekozen door Ellen om wanneer het beste weerpatroon zich voordoet te starten met 'Jules Verne Trophy'

Ellen MacArthur is ervan overtuigd dat Bruno Peyron geen al te snel record heeft neergezet en met haar 4 tot 5 campagnes deze winter is ze ervan overtuigd dat de mogelijkheid bestaat om van de 64 dagen 8 uur en 37 minuten nog is 5 dagen af te pitsen.

volg haar avonturen op:
www.kingfisherchallenges.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: