VOR - Vrouwen niet gelijk behandelt

Sommige vrouwen van de all-girls VOR60 AMER SPORTS TOO klagen dat ze niet gelijk behandelt worden als hun mannelijke teamplayers AMER SPORTS ONE.Katie Pettibone vertelt dat het een groot verschil is met EF Education in de race van 1997-98 waarzij ook met een all-girls team participeerde met in het mannelijke kamp toendertijd Paul Cayard. ze verloren daarbij ook een mast en finischte regelmatig laatst maar ze hebben ons tenminste een kans gegeven.

Katie Pettibone de wachtleidster op AMER SPORTS TOO en ook verantwoordelijk voor de zeilgarderobe aan boord klaagt:"It's not what I was promised," zegt Pettibone,"asserting that sails budgeted for Too have gone to One. Not only that but the men's boat has received all-round priority attention all along the way"

Bridget Suckling de voordekker op AMER SPORTS TOO is het hier mee eens. Zij denkt ook dat Nautor challange niet zo goed gesponsord is als EF Education:"EF had a lot more funding, and if the guys put a new sail up, we got that same amount of money for a new sail"
Bridget zegt ook nog dat dit niet bedoeling was om zo het vrouwenteam te sponsoren, het was bedoelt om een gelijke kans te geven in de prestaties.

Op de foto:"Katie Pettibone zegt dat de vrouwen geen kans krijgen in de competitie"

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: