Mini Fastnet : 35 knopen wind over de mini vloot

  • Author: Ice
    Date: wo, 05/06/2002 - 02:00

Mini Fastnet (GBR), Gans de vloot moet zware condities weerstaan door de 35 knopen wind die over het traject blaast. Sommige teams hebben beschadiging aan de zeilen of boot, andere zijn gedwongen naar het noorden te zeilen richting Ierse kust om te gaan schuilen.
Deze morgend zijn velen west gaan varen richting de Fasnet rots.

Het ziet er naar uit dat de wind wat gaat liggen tegen de avond (kracht 4) en gaat shiften van NW naar SW.

In de sailinginstructions staat dat de mini's zich elk uur moeten melden voor een positierapport maar de dubbel koppige bemanning hebben de laatste tijd in overlevingsmodus gezeten en hierdoor heeft de organistie maar enkele positiemeldingen binnen gekregen. Deze zal dus niet volledig zijn en geeft een vertekend beeld weer van de werkelijke posities.

De eerste boot die visueel zichtbaar ten westen van Galley Head voorbij ging was Loctudy Champion met Eric Defert en Loic Garrec aan boord gevolgd door Sojasun met Frederic Duval en Olivier Sechet aan boord.

Denk aan onze Belgische deelnemers:
BEL 218 JUDY met Sébastien GOETHALS & Nicolas DE BACKER SERIE
FRA 301 AU SOLEIL met Grégoire METZ & SERIE
FRA 109 ZACK Gaspard FRANEAU PROTOTYPE

VHF posities op:
www.kerys.com/mini/

Meer info over de Mini Fastnet:
www.kerys.com/mini/

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: