Aankondiging DELTAWEEK 2002 van 5 tot 14 juli

Van 5 juli t/m 14 juli wordt op de Oosterschelde, op de Noordzee voor de Zeeuwse kust en in de monding van de Westerschelde de 32e deltaweek verzeild.Vorig jaar namen aan de deltaweek zo,n 230 boten deel. Daarmee is de Deltaweek na de Northsea Regatta het 2e meerdaagse evenement voor kajuitboten.

Er wordt gevaren in 3 verschilende handicap klassen en een 4 tal eenheidsklassen. In de handicap klassen varen de IMS schepen (de echte formule 1 onder de zeilboten met vele hitech schepen en zeilen), de ORC-CLUB klasse (de wedstrijd varende toerschepen) en de Rond en platbodemschepen (traditionele Nederlands schepen).
Daarnaast varen op uitnodiging ook de J-22, de J24 en de Maxfun als eenheidsklasse tijdens de deltaweek.

Tijdens de Deltaweek wordt dit jaar in samenwerking met de Breskensweek het prestigieuze Open Nederlandse Kampioenschap voor IMS schepen verzeild. Het top evenement voor kajuitboten.
Door die samenwerking, en de samenvoeging van de kwaliteiten van de beide wedstrijd comités kunnen voor de veeleisende IMS zeilers kwalitatief hoogstaande wedstrijden op het water worden gezet.
Bovendien komen voor de IMS vloot daarmee de voordelen van het varen op de Oosterschelde, de Noordzee en de Westerschelde samen.
Zo wordt tijdens lange afstand race, de traditionele Veronica race, dit jaar gestart bij de Roompotsluis in de Oosterschelde waarna, na een tocht over de Noordzee en de monding van de Westerschelde wordt gefinisht voor Breskens.

Het programma van de deltaweek:

5 juli de aanbreng race van de Krammersluizen naar Zierikzee
6 juli de Zeelandwedstrijd 1 vanuit Zierikzee
7 juli de Zeelandwedstrijd 2 vanuit Zierikzee
8 juli de Buutengaets race van Zierikzee naar Sint Annaland
9 juli Sint Annaland - Yerseke
10 juli Yerseke -de Val naar Colijnsplaat
11 juli Emelisse race voor Colijnsplaat
12 juli Roompot race en Zeelandbrug race op de Noordzee voor de Zeeuwse en Hollandse kust (voor kajuitboten ORC-CLUB)
12 juli Wedstrijden voor Colijnsplaat voor Rond en Platbodemschepen
13 juli Zaterdag wedstrijden voor Colijnsplaat

Voor het IMS kampioenschap ziet het programma er als volgt uit:

6 juli de Zeelandwedstrijd 1 vanuit Zierikzee 6 juli de Zeelandwedstrijd 1 vanuit Zierikzee
7 juli de Zeelandwedstrijd 2 vanuit Zierikzee
11 juli start van de Veronica race Roompotsluis Breskens voor grote IMS schepen
12 juli start van de Veronica race Roompotsluis Breskens voor kleine IMS schepen en finisch van de beide klassen in Breskens
13 juli korte wedstrijden voor Breskens
14 Finale IMS kampioenschap voor Breskens

Meer informatie over de Deltaweek tot medio juni bij Bram Schuit tel nr 0113-586044 of 06-51365919. Na medio juni bij Kees van der Vaart telefoon nr 0118-467242 of 06-52474913

Of op de website:

www.deltaweek.nl

Foto: Ronald van der Horst

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: