De olympische droom: ATHENE 2004

De Olympische Spelen… velen dromen ervan maar het is slechts voor enkelen weggelegd. Voor Maxim (BEL) en Benoit (BEL) kan het werkelijkheid worden. Ze zijn vastberaden en focussen zich meer dan ooit op ‘Athene 2004’. Sinds een jaar hebben ze een professionele trainer onder de arm genomen die hun in dit huzarenstuk moet bijstaan. Bernd Zirckelbach uit Berlijn is sporttechnisch opgeleid en heeft zich gespecialiseerd naar het zeilen toe. In zijn trainerscarrière heeft hij in verschillende zeilers naar wereld- en olympische titels geloodst. Samen gaan ze voor de Olympische triomf!

De 49er:
Hij was een nieuwkomer op de Olympische Spelen in Sydney. Deze High Performance Skiff is gekozen tot Olympische klasse omdat men een spectaculaire vorm van zeilen zocht waarin de nieuwe technieken zoals tweemans trapeze en gennaker (a-symmetrische spinnaker) meer tot hun recht komen. Door zijn enorme tuigage ontwikkelt deze boot waanzinwekkende snelheden (± 30 knopen) en is zo zeer attractief om volgen.
Zijn visuele aantrekkelijkheid vertaalt zich in een specifieke, nog nooit uitgegeven wedstrijdorganisatie. De wedstrijden worden dicht bij de kant gevaren, voorzien van tribunes en live commentaar. Kunt u zich voorstellen, zestig 49ers , allen strijdend voor de ereplaatsen..

2002 wordt een jaar waar hard gewerkt zal worden aan de beheersing van alle zeilgerelateerde aspecten (fysiek, zeiltechnisch, meteorologie en tactiek).
Training op het thuisfront met af en toe een buitenlandse stage zal in de loop van 2002 op de pré-Olympische wedstrijden zijn vruchten moeten afwerpen.
Een piek wordt gepland in juli wanneer het EK in Oslo er is.

Samenvattend is het de bedoeling in 2002 in alle discretie te kunnen werken om dan in 2003 een eerste gooi te kunnen doen naar het Olympisch ticket door gepreselecteerd te worden.

Team Van Pelt/Gallet aan de leiding tijdens de eurolymp in Palamos (ESP)

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: