De Belgacom trimaran te water met een nieuwe mast!

Bijna drie maanden nadat op 6 april jl. de mast van de BELGACOM trimaran brak, heeft deze er een nieuwe gekregen.
De opluchting was groot voor de hele technische ploeg van het Belgacom Sailing Team. Er was immers heel wat werk en overleg nodig opdat de boot aan de eerstvolgende Grote Prijs zou kunnen deelnemen. Nadat hij uit de omloop werd gehaald bij de Course des Phares - dit wegens verschillende technische problemen (scheur in het grootzeil en gespleten zwaardkast) - werd de trimaran voor een volledige check-up op het droge gebracht.

Voor onze Belgische boot, die onder de leiding van Jean-Luc Nélias staat, zal nu nog van een laatste weekje respijt gebruik worden gemaakt om op zee enkele ultieme afstellingen te laten uitvoeren alvorens de Grote Prijs van België te Zeebrugge wordt betwist (12, 13 en 14 juli).

Het is dus in « eigen » wateren dat de Belgacom trimaran nu niet alleen zijn feitelijke tweede wedstrijd zal aangaan (na de Transat Jacques Vabre van eind 2001), maar ook zijn allereerste Grote Prijs.

Onnodig te zeggen dat het om een buitengewoon belangrijk treffen gaat, aangezien Jean-Luc en zijn team recht op de overwinning mikken, ook al heeft de turquoise trimaran er nog maar weinig uren training opzitten.

Het Belgacom Sailing Team zal bestaan uit :

Jean-Luc Nélias
Sebastien Godefroid (nu nog de belgische kleuren aan het verdedigen tijdens de Kieler Woche in de Finn klasse)
Thierry Peponnet
Luc Bartissol
Grégoire Metz
Yann Gouniot
Laurent Delage
Christophe Lassègue
Fred Brousse
Jean-Sébastien Ponce

Meer info:
Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: