JURY Light Vessel weekend maakt fouten!

  • Author: Ice
    Date: ma, 01/07/2002 - 02:00

Tijdens het Light Vessel weekend maakt de jury met voorzitter Marcel Leeman een grove fout door art. 64.2 niet toe te passen bij de uitspraak van het protest Moana - wedstrijdcommité.
Relaas van de feiten:
Om 14u15 komt op het protestbord de info dat Moana protest maakt tegen het wedstrijdcommité daar zij ze de start van de 1ste reeks van zondag onduidelijk hebben gegeven op grond van art. 62.1a

horing:
commité + Moana,
Commité geeft toe dat zij een fout hebben gemaakt tijdens de startprocedure door het hijsen van de V vlag in plaats van de W vlag.

beslissing Jury:
Moana en Oxygen krijgt een bonus van 1 minuut en 27 seconden op hun gezeilde tijd zodoende dat Moane en Oxygen respectievelijk 1 en 2 worden in die reeks

Om 15u45 wordt de uitslag van de Jury bekent gemaakt op het infobord.

De Jury gaat hierbij in de fout daar zij alle schepen van dezelfde klasse (IRC 1&2) op grond van art. 64.2 die al dan niet verhaal hebben ingedient gelijk moeten behandelt worden in deze reeks.

Dit geeft dus een vertekend beeld in de uitslag daar alle schepen (IRC 1&2) die volgen in het klassement hierdoor benadeelt zijn en Moana en Oxygen geen 1 & 2 de plaats verdienen in die reeks.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: