KIEL na dag 3 door de MAXIM (49'er)

Hier zijn we weer,
gisteren best wel een grellig dagje mee gemaakt.
Eerst een paar uur uitstel gehad, waarom? dat mag joost, of liever fritz weten want er stond een windje van maximum 12 kn. Uiteindelijk toch er op en toen begon het echt te waaien. nog niet de voorspelde 8 bf maar ver was die niet meer want het was alweer vliegen onder gennaker met een knoopje of 24-25!!!
Allemaal geen probleem, we kunnen gemakkelijk wel zo’n reeksje aan. Dus zo gezegd zo gedaan, we vliegen er in. Met een startlijn zo scheef als iets dus iedereen vechten aan de pin-end.
Tot zover was alles perfect tot een zweeds team de besloot om over stuurboord te vertrekken met als gevolg ne fameuse crash en redelijk wat schade. Gelukkig toch nog door kunnen varen en
alles weer in gehaald tot een niet al te slechte 11de plaats.

Tweede reeks zag het er al een heel pak minder goed uit, pik zwarte hemel, alle andere klassen moesten naar binnen behalve de 2de 49er groep want die stonden een reeks achter. we waren nog niet goed vertrokken en iedereen lag om, wat niet al te abnormaal is bij zo’n 40 knopen.

Voorlopig is het nog wachten want er staat nog steeds een aardig windje en die is niet van plan de komende uren af te nemen.

groetjes Max

Meer info en uitslagen op:
www.kieler-woche.de

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: