Nederlands Kampioenschap Dart 18 catamaran

Van 12 juli tot en met 14 juli wordt op het Haringvliet het SsangYong Open Nederlands Kampioenschap Dart 18 gevaren. Uit vele landen komen catamaranzeilers om de felbegeerde titel binnen te halen. De organisatie is in handen van de Nederlandse Dart Klasse Organisatie (NDKO) en de catamaran vereniging Hellecat uit Hellevoetsluis. De eerste start is op 12 juli om 12.00 uur.

De Dart 18 is een radicale en tegelijk gezellige catamaranklasse die ruim 20 jaar geleden gecreëerd werd door Rodney March, de ontwerper van de Olympische Tornado.
De klasse is erkend door de wereldzeilbond (IYRU) als internationale strikte eenheidsklasse.
De omvang van de wedstrijdvloot die bij Dart 18 evenementen aan de start komt wordt door geen enkele andere catamaran eenheidsklasse in Nederland en Europa geëvenaard. De Dart 18 wordt door twee bemanningsleden gevaren.

55 teams uit 6 landen
Naar verwachting zullen ruim 55 teams uit 6 landen deelnemen. Kanshebbers uit Nederland zijn het team Remco Kenbeek/Debbie Koning uit Amsterdam die vorig jaar de prijs mee naar huis namen het team Donald Kenbeek/Niels Oostenburg uit Rotterdam.
Uit de grote zeillanden Engeland en Frankrijk zal geduchte tegenstand komen. Tevens worden deelnemers uit Duitsland, Zwitserland en België aan de start verwacht.

Net als vorig jaar heeft SsangYong, bekend van haar terreinwagens, haar naam aan dit prestigieuze zeilevenement verbonden.
Per dag zijn 3 races gepland. Vrijdag en zaterdag vindt om 12.00 uur de eerste start plaats. Op zondag wordt om 11.00 uur gestart. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de overige wedstrijden zo snel mogelijk achter elkaar gevaren.
Het spectaculaire catamaran wedstrijdveld is goed vanaf de kant te volgen. Zaterdag avond wordt er een borrel, diner en feest voor zeilers en belangstellenden georganiseerd.

Meer informatie over de Nederlandse Dart Klasse Organisatie, de Dart 18 en de komende evenementen is te vinden op de officiële homepage van de Nederlandse Dart Klasse organisatie:
www.dartcat.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: