32e Deltaweek verslag donderdag

Donderdag voeren de ORC-Club schepen een korte windward-leeward baan. Bij zo’n baan waarbij de schepen eerst tegen de wind opkruisen en dan na een boeironding weer voor de wind een spinaker rak varen komt het bijzonder aan op de vaardigheden van de bemanning. Daarmee is het een extra uitdaging voor de schippers.

De Rond en platbodem schepen voeren een baan op de oosterschelde tot in de Hammen (een vaarwater bij Burgsluis)

De IMS boten bereidde zich voor op de lange wedstrijden op zee voor vannacht en ondergingen een veiligheidskeuring.

Voor sommige schepen bleef het tot het laatst spannend of ze op tijd klaar zouden zijn voor de race. The Matrix een van de deelnemers aan het kampioenschap lag rond het middag uur nog op de werf met schade aan de kiel en de schroefas, het gevolg van vermoedelijk een staalkabel die in de schroef was gekomen. Door met man en macht te werken lukte het op het laatste nippertje om de boot weer in het water te krijgen en naar de start te varen.

foto: zeilfoto.nl

Uitslagen winnaars:

ORC 1 eclair met schipper van der Heijden
Orc 2 Kopje kleiner met hans de Waal uit Bruinisse
ORC 3 Thieu met schipper Lent
ORC 4 Strax met schipper Dijkhuizen
2e was Sula met schipper huiszoon (die voor de vorige race definitief werd gediskwalificeerd
ORC 5Wild at heart part two met schipper Buise
ORC 6 Drammer met schipper Rietdijk

Rond en platbodems B

De B-17 met schipper de Graaf

Rond en platbodems C

De platte muijl met schipper..

Vannacht en morgen varen de IMS schepen de Veronicarace naar Breskens Morgen varen de orc schepen de Roompot race op de Noordzee.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: