Grote Prijs van België multihulls in Zeebrugge

Eerste dag

Belgacom stijgt in kracht

Zeer weinig wind, regenbuien die niet echt van voorbijgaande aard waren, het was niet echt zomer deze vrijdag in Zeebrugge voor de eerste dag van de Grote Prijs van België voor Multihulls, derde reeks van het wereldkampioenschap in deze specialiteit.

Voor Jean-Luc Nélias en de bemanning van het Belgacom Sailing Team waren de eerste reeksen zeer belangrijk na de technische problemen van het begin van het seizoen.

De Belgacom zeilt dit weekend inderdaad de eerste Grote Prijs van zijn carriere. En goed nieuws, er zijn geen problemen. Nelias en zijn Belgische collega's - Sebastien Godefroid en Grégoire Metz waren gerustgesteld.

"Zoals gepland", legde Jean-Luc uit, "zijn wij in kracht toegenomen in de loop van de dag. Het haalde niets uit om nutteloze risico's te nemen. Vanaf morgen zullen we meer kunnen aanvallen. De stress neemt stilaan af."

Zevende in de eerste reeks, vervolgens tweemaal vierde. In het algemeen klassement was de Belgacom vierde op het einde van de eerste dag. Hij is voorafgegaan door Fujifilm (Loïck Peyron), Groupama (Franck Cammas) en Foncia (Alain Gautier).

Een podiumplaats is dus niet uitgesloten. Dit is de doelstelling op sportief vlak. En uiteraard, is het belangrijkste doel om mijlen af te leggen op de golven om de boot te begrijpen en te kunnen vervolmaken. Onnodig te zeggen dat er enkele opgeluchte gezichten bijwaren gisteravond...
foto:© G. Martin-Raget

Het klassement vrijdagavond

1. Fujifilm (Loïck Peyron) 4 punten
2. Groupama (Franck Cammas) 6 punten
3. Foncia (Alain Gautier) 13 punten
4. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) 15 punten
5. Sopra Group (Philippe Monnet) 16 punten
5. Bonduelle (Jean Le Cam) 16 punten
7. Banque Covefi (Bertrand de Broc) 18 punten
8. Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) 20 punten
Meer info:
Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: