Belgacom, profeet in eigen land

Vreugdekreten aan boord van de trimaran, felicitaties van op de volgboten, de Belgacom van Jean-Luc Nélias heeft de Grote Prijs van België voor Multihulls die zich dit weekend in Zeebrugge heeft afgespeeld, in schoonheid beëindigd.

Hoe kon hij inderdaad beter deze Belgische Grote Prijs afsluiten dan met een overwinning tijdens de negende en laatste reeks?

Proficiat aan het team dat erin geslaagd is schitterend te presteren na alle technische problemen van het begin van het seizoen.

"Men mag niet vergeten, noteert Nélias, dat dit de allereerste Grote Prijs is die we met deze boot zeilen. Vooral bij weinig wind moeten de afstellingen nog op punt gesteld worden, maar ik wilde bewijzen dat de boot goed ontworpen was. Het is een schitterende wedstrijdmachine. Het bewijs is geleverd. Ja, deze zondagavond ben ik zeer opgelucht en ik zal zeker niet de enige zijn. We zullen nog veel werk hebben voor de Grote Prijs van Fécamp en voor de Route du Rhum, maar we weten in welke richting we moeten werken.
Het is schitterend om reeds heel veel te hebben ontdekt in slechts één Grote Prijs... ik ben gelukkig, simpelweg gelukkig."

Sebastien Godefroid en Grégoire Metz, de Belgen aan boord, beleefden eveneens intense ogenblikken.

"Het is echt een schitterende boot, vertelde Godefroid. Het team is gehecht, iedereen werkt samen in dezelfde richting. Ik die gewoon ben alleen te zeilen, ik kan u zeggen dat het zeer bijzondere momenten zijn."

Vrijdag, bij weinig wind, had Belgacom zich tevreden moeten stellen met een zevende en twee vierde plaatsen. Vervolgens zijn de wind en Nélias zaterdag in kracht toegenomen: twee tweede plaatsen en een derde plaats waren het gevolg. Tenslotte, zondag, een tweede plaats, een vierde (hij had de boei bij de start geraakt) en een overwinning om dit uitzonderlijke weekend in schoonheid af te sluiten.

Uiteindelijuk resulteert dit alles in een derde plaats voor deze Grote Prijs achter Fujifilm en Groupama. De Belgacom haalde het niveau van zijn belangrijkste tegenstrevers en ook dat leidde tot grote tevredenheid. Niets dan goed nieuws dus, we zeiden het reeds eerder.

foto: © G. Martin-Raget / Royale Production

Het klassement van de Grote Prijs

1. Fujifilm (Loïck Peyron) 20 punten (5 overwinningen, 3 tweede plaatsen)
2. Groupama (Franck Cammas) 26 punten (3 overwinningen, 2 tweede plaatsen, 2 derde plaatsen)
3. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) 29 punten (1 overwinning, 3 tweede plaatsen, 1 derde plaats)
4. Foncia (Alain Gautier) 40 punten
5. Sopra Group (Philippe Monnet) 48 punten
6. Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) 50 punten
7. Banque Covefi (Bertrand de Broc) 57 punten
8. Bonduelle (Jean Le Cam) 64 punten

Meer info:
Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: