Een bijna perfecte dag voor Belgacom

Zaterdag 13 juli: Jean-Luc Nélias had ons gewaarschuwd: "Hoezeer onze nieuwe boot nog op punt moet worden gesteld bij weinig wind (zoals vrijdag), des te meer ik ervan overtuigd ben dat we goed zullen presteren in meer winderige omstandigheden.
En, deze zaterdag was dit het geval. Moraliteit: door zijn engagementen te respecteren, hebben de Belgacom schipper en bemanning een uitzonderlijke dag beleefd, een bijna perfecte dag.

Tweede tijdens de eerste twee reeksen, nam Nélias een correcte start voor het laatste parkoers. Snel aan de leiding, werd hij snel vervoegd door Groupama als gevolg van een detail: een foil die aan boord van de Belgacom moeilijk naar omhoog ging. De tijd van dit probleempje op te lossen en ... de nek aan nek race kon verdergaan. Maar bij het naderen van de benedenwindse boei moest de turkooizen trimaran een penaliteit ondergaan als gevolg van een zogezegd tactische fout. Gevolg: 360 graden draaien... dit werd sterk bekritiseerd, maar hoe dan ook, Nélias werd derde van de reeks en eindigt op die manier op de derde plaats in het algemeen klasseement. Het Belgacom team had net een schitterende wedstrijd gezeild om de dag in schoonheid te beëindigen.

De Belgacom heeft vandaag ook een record gezeild: 36,1 knopen. Hij was nog nooit zo snel gegaan.

"Fujifilm en Groupama zijn onze belangrijkste tegenstanders. Maar ze zijn zeker niet onverslaanbaar. Nog een beetje geduld."

Jean-Luc en zijn bemanning waren zateravond zeer verheugd. Men zou van minder. En het podium is meer dan ooit in zicht.
foto: © G. Martin-Raget / Royale Production

Voorlopig klassement na de tweede dag:

1. Fujifilm (Loïck Peyron) 8 punten
2. Groupama (Franck Cammas) 14 punten
3. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) 22 punten
4. Foncia (Alain Gautier) 24 punten
5. Sopra Group (Philippe Monnet) 37 punten
6. Sergio Tacchini (Karine Fauconnier) 37 punten
7. Bonduelle (Jean Le Cam) 37 punten
8. Banque Covefi (Bertrand De Broc) 41 punten

Noteer de opgave van Bonduelle en van Sopra die, helaas, tijdens de laatste reeks in aanvaring zijn geraakt.

Meer info:
Belgacom sailing team: www.belgacomsailing.com

Multis online:
http://www.multis-online.com/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: