TOUR DE FRANCE A LA VOILE

  • Author: Ice
    Date: zo, 14/07/2002 - 02:00

LaRochelle, (FRA): VILLE DE GENEVE geschipperd door Etienne David kan zijn derde overwinning vieren die hij behaalt heeft tijdens weer een zware 98 mijlse offshore race.De Zwitserse boot finishte maar net een paar seconden voor de tweede Mumm 30 NANTE ST NAZAIRE!.

De race was eigenlijk al beslist voor de koplopers aan l'Ile d'Yeu waar de wind voor een paar uur wegviel en daarna de nieuwe windshift enkel opgepakt werd door de eerste twee en zo konden uitlopen van de rest en aan een close combat matchrace bagonnen tot aan de finish.

prachtige foto: Jean Marie Liot

Top 5 ranking nu:

1. Region Ile de France, Jimmy Pahun, 786.5 points
2. Nantes Saint Nazaire, Pierre Loic Berthet, 775
3. Ville de Geneve-Carrefour Prevention, Etienne David, 773
4. Dieppe Seine Maritime, Gildas Philippe, 704.5
5. Defi Partage, Thierry Bouchard, 696.5

Meer info met volledige uitslag en tussenstand op:
www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: