Aankondiging: MOSSELRACE (NED)

9-10 agustus, De Mosselrace is een jaarlijks terugkerende zeilwedstrijd op de Oosterschelde bij Yerseke.
Deze zeilwedstrijd, welke georganiseerd wordt door de Watersportvereniging Yerseke, is open voor alle kajuitzeiljachten en de traditionele rond- en platbodemschepen.

De uiteindelijke doelstelling van de zeilcommissie van de W.V.Y. is het promoten van de (wedstrijd)zeilsport in de Oosterschelde in het algemeen en in Yerseke in het bijzonder.
Tevens is een uitgangspunt dat zeilen een sport voor het hele gezin is en dus ook als zodanig bedreven moet kunnen worden.
Daarom is de wedstrijd open voor alle schepen, gemeten en ongemeten. Tevens wordt er ook de nodige aandacht besteed aan de prijsuitreiking. Hierbij wordt het unieke kenmerk van Yerseke en de naam van de wedstrijd als centraal thema vorm gegeven. Alle deelnemers kunnen met hun voltallige bemanning genieten van een overheerlijke geheel gratis mosselmaaltijd. Uiteraard zorgt een gezellige muzikale omlijsting en een goede catering voor de finishing touch, zodat iedere deelnemer na afloop met een positief gevoel terugkijkt op de Mosselrace.

Dat deze formule aanslaat bewijst de ontwikkeling van het deelnemersveld. Namen er vijf jaar geleden slechts 15 schepen aan de wedstrijd deel, het afgelopen jaar hebben wij een vloot van 110 deelnemers mogen verwelkomen. Uit de reacties van de dames en heren zeilers mogen wij opmaken dat de overgrote meerderheid van plan is ook in 2002 weer deel te nemen. Tevens is de Mosselrace 2002 wederom opgenomen als één van de wedstrijden die meetellen voor het ORC-club kampioenschap. Hierdoor verwachten wij een nog verdere groei van dit evenement.

Het evenement wordt dit jaar gehouden op zaterdag 10 augustus. De inschrijving vindt plaats op vrijdagavond 9 augustus.

Er wordt gestart tussen 10.00 uur en 10.30 uur in het Schaar van Yerseke. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt gekozen uit één van de wedstrijdbanen op de Oosterschelde. De lengte van de banen varieert tussen 10 en 30 mijl.
Rond 15.30 uur worden de eerste schepen aan de finish verwacht.

foto: Ronald den Dekker www.wacon-images.com

Meer bijzonderheden kunt u vinden op de website www.mosselrace.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: