BK IRC: 3Teams vragen om heropening verhoor!

  • Author: Ice
    Date: wo, 03/07/2002 - 02:00

3 Teams waaronder DIABOLIC (JOD35), NRJ BALL (Sigma 400) en onze eigen THE MATRIX (First 40.7) vragen om heroping verhoor van de zaak MOANA - WEDSTRIJDCOMITE.
Dit alles tijdens het Light vessel weekend en in een wedstrijd die meetelde voor het Belgisch kampioenschap IRC.

MOANA zou volgens art.62.1a een bonus heeft gekregen van 1min.30sec. naar aanleiding van een onjuiste handeling van het wedstijdcomite op zondag 30/06/02 tijdens de wedstijd STAF DE MEULENAERE.

Volgens art.64.2 moet het protestcomité bij een verhaal op grond van art.62 een zo eerlijk mogelijke regeling treffen voor alle betrokken boten,ongeacht of ze al of niet een verhaal hebben aangevraagd.

Waarom dit alles is kunnen gebeuren is nog onduidelijk .

Hopelijk kan de Jury deze zaak tot een goed einde brengen door hun fout recht te zetten.
Het hoeft niet gezegt te worden dat dit het eindresultaat wel eens zou kunnen wijzigen.
Op de foto: DUNE (Farr40)

Ondertussen loopt er al een open discussie over dit voorval op ons open forum en u kan daar uw commentaar kwijt:
Volg deze link naar de discussie

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: