32e Deltaweek dit weekend van start!

32e Deltaweek met het Nederlandse kampioenschap voor IMS schepen dit weekend van start.
De Deltaweek is een serie zeilraces voor kajuitschepen op de Oosterschelde en de Noordzee. Er nemen zo’n 200 schepen aan de Deltaweek deel. Daarmee is het het grootste zeilevenement in zuidwest Nederland en het 2e meerdaagse zeilevenement voor kajuitschepen in Nederland.
Tijdens de Deltaweek wordt, in samenwerking met de stichting Breskensweek tijdens de open Nederlandse kampioenschappen voor IMS schepen 2002 georganiseerd.
In de praktijk ligt het zwaartepunt van het evenement in het eerste weekend vanuit Zierikzee. Dan varen naast de Kajuitschepen in de klassen IMS, ORC-CLUB en de traditionele Rond en Platbodem schepen, ook de eenheidsklassen J-22, J-24 en Maxfun. Met deelnemers aan het IMS kampioenschap varen zij op een baan aan de oostkant van de Zeelandbrug.

Ims kampioenschap:

Finish van de Veronicarace voor IMS schepen in Breskens.
In het 2e weekend varen de deelnemers van het IMS kampioenschap tijdens de traditionele Veronica race van de Roompotsluis aan de Oosterschelde over de Noordzee naar Breskens aan de Westerschelde. Daar worden nog 2 dagen wedstrijden gevaren op een baan in de monding van de Westerschelde.
Dat betekend dat dit jaar de Deltaweek op zaterdag 13 juli in Colijnsplaat wordt afgesloten en het Nederlandse IMS kampioenschap een dag later op zondag 14 juli in Breskens wordt beëindigd.

Zowel de stichting Deltaweek als de stichting Breskensweek hopen dat de Zeeuwse samenwerking zoals die nu bij het IMS kampioenschap vorm heeft gekregen ook in de toekomst kan worden voortgezet om de Zeeuwse water(wedstrijd)sport nog beter op de kaart te zetten.

foto: Touch of Glory (first 40.7) tijdens deltaweek 2001 door Ronald van der horst.

Het programma van de races is als volgt:
Vrijdag 5 juli : aanbreng race van de Krammersluis naar Zierikzee
Zaterdag 6 juli Zeelandrace 1 op de Oosterschelde voor Zierikzee.
Zondag 7 juli Zeelandrace 2 op de Oosterschelde voor Zierikzee
Maandag 8 juli Buutengaetsrace van Zierikzee naar Sint Annaland
Dinsdag 9 juli race van Sint Annaland - Yerseke
Woensdag 10 juli Onrustrace Yerseke- naar de Val en Colijnsplaat
Donderdag 11 juli Emelisserace op de Oosterschelde voor Colijnsplaat, start van de Veronicarace voor IMS schepen van de Roompotsluis naar Breskens
Vrijdag 12 juli Roompot race op de Noordzee voor de mond van de Oosterschelde en de Zeeuwse en Hollandse kust voor ORC-CLUB schepen. Rond en platbodem schepen varen op de Oosterschelde voor Colijnsplaat de Vuilbaardrace
zaterdag 13 juli Voor ORC-CLUB en Rond en Platbodemschepen varen de zaterdag wedstrijden op de Oosterschelde voor Colijnsplaat. Feestelijke afronding van de Deltaweek
zaterdag 13 en zondag 14 juli. Wedstrijden in de mond van de Westerschelde voor het IMS kampioenschap.
Zondag 14 juli Feestelijke afronding van het IMS kampioenschap en huldiging van de Kampioenen.

Nadere informatie over de deltaweek en het kampioenschap IMS kan worden verkregen bij Kees van der Vaart tel 06-52474913
Ook is het mits vroegtijdig gemeld beperkt mogelijk om t.b.v. een achtergrond verhaal met een van de deelnemers mee te varen.
Gebruik hiervoor ons open forum bij "boot gezocht":
Volg deze link naar het forum

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: