TOUR DE FRANCE A LA VOILE kampt met storm!

  • Author: Ice
    Date: do, 04/07/2002 - 02:00

Duinkerke (FRA) - De 40 teams die participeren in de Tour de France à la Voile 2002 liggen nog steeds in de jachthaven.
De start van de eerste offshore race is nog steeds uitgestelt.
De Mumm 30's vertrokken allen gistermorgen om 6u de jachthaven maar wanneer zij in de sluis lagen had de wedstrijdleider René Boulaire al een up to date weerbericht binnengekregen met een stormwaarschuwing en zo nam hij de beslissing om de wedstrijd uit te stellen.
Volgens René Boulaire zou het niet verstandig geweest zijn om met deze meteo gegevens de offshore wedstrijd te laten doorgaan.

René Boulaire deelde ons mede:
"The gale warning is maintained until Wednesday morning. The wind forecast is for force 5 to 6 increasing to force 7 to 8 tomorrow. The waves at Cape Gris-Nez are five meters high." "There is no way I
can start a race with a warning gale. It is too dangerous. So we'll have to wait until the weather situation improves. Therefore, I ask you to stay on stand-by".

Een beetje teleurstelling onder de zeilers maar ze begrijpen de beslissing van René.

Meer info met voorlopige uitslag op:
www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: