TOUR DE FRANCE A LA VOILE kampt met storm!

  • Author: Ice
    Date: do, 04/07/2002 - 02:00

Duinkerke (FRA) - De 40 teams die participeren in de Tour de France à la Voile 2002 liggen nog steeds in de jachthaven.
De start van de eerste offshore race is nog steeds uitgestelt.
De Mumm 30's vertrokken allen gistermorgen om 6u de jachthaven maar wanneer zij in de sluis lagen had de wedstrijdleider René Boulaire al een up to date weerbericht binnengekregen met een stormwaarschuwing en zo nam hij de beslissing om de wedstrijd uit te stellen.
Volgens René Boulaire zou het niet verstandig geweest zijn om met deze meteo gegevens de offshore wedstrijd te laten doorgaan.

René Boulaire deelde ons mede:
"The gale warning is maintained until Wednesday morning. The wind forecast is for force 5 to 6 increasing to force 7 to 8 tomorrow. The waves at Cape Gris-Nez are five meters high." "There is no way I
can start a race with a warning gale. It is too dangerous. So we'll have to wait until the weather situation improves. Therefore, I ask you to stay on stand-by".

Een beetje teleurstelling onder de zeilers maar ze begrijpen de beslissing van René.

Meer info met voorlopige uitslag op:
www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: