Cowes St-Malo 2002 verslag vanop GARCE (BEL)

Door het slechte weer de voorafgaande week kwamen een 40-tal deelnemers niet opdagen aan de start in Cowes. GARCE (BEL)vertrok pas woensdagmiddag uit Nieuwpoort met slechts 3 man, deze bereikten donderdagnacht Cowes, doorweekt en goed door elkaar geschud.

Vrijdagmorgen hadden de 100 deelnemers een aangename SW 3-4 om uit de Solent te kruisen. De boten die het verst westwaarts voeren met het laatste van de stroming, namen de goede optie. Deze jongens genoten veel vroeger van een NW wind en konden aan de overkant van het kanaal het eiland Guernsey ronden alvorens de stroming daar tegen zat. Zaterdagnamiddag kon de vloot genieten van een stralende zon bij het versluizen naar het sympathieke St-Malo.

MINNIE DE MOOCHER won IRC 0 en IRM-klasse. In IRC 1 werden de eerste 3 plaatsen bezet door IMX 40's, waarvan Gery Trentesaux met zijn COURRIER NORD voor de tweede maal op rij deze 170mijls race won. Een First 36.7 (FRA35800) won IRC 2 waar WINSOME (NED118) 14e werd. GARCE (BEL442) behaalde een 9e plaats in IRC 3.

ORA PRO NOBIS won de 2-handed prijs waarvoor we Jean-Marie Desseaux en Rudy van harte feliciteren !

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: