64 deelnemers in de Jan Haringrace!

MONNICKENDAM 5- 7juli, De Binnenhaven van Monnickendam stond vol rook toen gistermiddag de 64 deelnemende schepen een voor een voldaan terugkeerden van twee dagen durende Jan Haring Race op het IJsselmeer.

De amateur palingrookwedstrijd, die zich op de wal afspeelde, zorgde voor een feestelijk onthaal.
Het publiek swingde mee met klassiekers als 'Kom van dat dak af' en 'Van voor naar achter'.

Schipper T. Eelkema uit De Bilt zat met een tevreden gevoel bij te komen op het dek van zijn schip. ,,De race is goed gegaan. We zijn derde geworden in onze categorie. Dat is beter dan we vorig jaar hebben gepresteerd. Ons persoonlijk doel, een schipper die ook uit De Bilt komt verslaan, hebben we in ieder geval gehaald.'' Vorig jaar deed hij, samen met zijn twee bemanningsleden, voor het eerst mee met de race vanuit Monnickendam. ,,En ik weet nu al dat ik volgend jaar weer van de partij ben. Het is zo gemoedelijk. 's Avonds ligt de haven hier stampvol met schepen. Je kunt zo overlopen. Iedereen is gezellig aan het borrelen. Omdat de race amateuristisch is, blijft het gezellig. Elders gaat het er vaak veel te fanatiek aan toe.''

Ook mede-organisator Jan Neijzen had een goed gevoel over het weekend. ,,Het is schitterend, een groot succes. Er zijn uiteindelijk 650 deelnemers komen opdagen, dat is gigantisch. Het bestuur heeft eigenlijk al bijna drie dagen niet geslapen, maar het is het waard.''

Info en uitslagen:
janharingrace.fol.nl/

Bron artikel:
www.nhd.nl/Artikel/0,4742,15-1-1--679559|19339|42,00.html

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: