Tour de France a la Voile, langste baan gestart!

  • Author: Ice
    Date: di, 09/07/2002 - 02:00

Gisteren was de start van de langste baan in de Tour de France a la Voile.
De vloot Mumm 30's verliet de jachthaven om 6u30 gisterenochtend om te starten voor de 240 mijlsrace van Paimpol naar St-Nazaire, een lange trip rond Britannië.

Het startschot werd gegeven om 8u30 en de vloot vertrok met een correcte start.
De Zwitsers met de boot Ville de Genève Carrefour Prévention met zeilvedet Stève Ravussin aan boord kon als eerste de bovenwindse ton ronden.
De schipper deelde mede tijdens de radiochat: "We had a very good start and everything is fine onboard, but it is only the beginning of the race. As we're sailing upwind with a bad visibility, it will be difficult for us too cover the rest of the fleet"

veel teams hebben offshore specialisten aan boord laten brengen voor deze uithoudingsrace rond Brittanië waar navagatie een grote rol speelt.

Meer info met tussenstand op:
www.tourvoile.fr

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun Omnichannel e-commerce strategie en Marketing automation. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, 2x winnaar Antwerp Race (IRC en Sportboten) en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: