Tracy Edwards krijgt bekeuring op Thames!

De Britse zeilster Tracy Edwards en haar team van de catamaran Maiden II werden maandag op de Thames door de rivierpolitie aangehouden wegens overdreven snelheid. De zeilboot voer op het moment van aanhouding 18 km/u en mocht maar iets meer dan 14 km/u.

Het team van de catamaran Maiden II, ontworpen door de Franse architect Gilles Olier, is volop aan het trainen om de Trofee Jules Verne, het snelheidsrecord met bemanning en zonder tussenstop, te verbeteren. Het Britse team verbeterde op 13 juni al het afstandsrecord in 24 uur. In een dag legden ze 1.251 kilometer af in het noorden van de Atlantische Oceaan.

"De agenten waren echt te gek," zei Tracy Edwards. "Ze waren met twee en deelden op koele wijze mee dat we een beetje sneller gingen dan de op de rivier toegelaten acht knopen. Ik zei hen dat we niet op de snelheidsmeter keken omdat we toch aan geen wedstrijd meededen. Daarop antwoordde een van de agenten 'Wie denk je wel dat je bent, Tracy Edwards?' Tja, daar moest ik wel ja op zeggen."

MAIDEN II website:
www.maiden2.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: